Het tabblad "Betalingen" geeft een overzicht van de betalingen die zijn ontvangen via de betalingsmethoden die beschikbaar zijn op de site: PayPal en Mangopay (afhankelijk van de geactiveerde methode(n)). Zowel PayPal als Mangopay laten betaling toe via verschillende elektronische middelen: kredietkaart, overschrijving, enz.

Een terugbetaling door Delcampe is alleen mogelijk als de betaling werd uitgevoerd via een van de methoden gekoppeld aan Mangopay en dit binnen 2 maanden na ontvangst van de betaling.

Op Delcampe heb je de mogelijkheid om het volledige bedrag van de ontvangen betaling terug te betalen of een lager bedrag in het geval van een gedeeltelijke terugbetaling. Houd er rekening mee dat het minimale terugbetalingsbedrag niet minder dan 10 cent kan zijn (alle valuta inbegrepen).

Als je niet voldoende saldo op je account hebt om de gewenste terugbetaling uit te voeren, moet je je account eerst crediteren. Raadpleeg voor meer informatie het artikel "Mijn saldo crediteren".

 

De hieronder beschreven procedure is alleen van toepassing in de volgende gevallen:

 

- u bent een professionele verkoper binnen de EU, uw koper in het VK betaalde de invoerrechten via Delcampe toen hij het product kocht en u wilt overgaan tot een (gedeeltelijke of volledige) terugbetaling van deze aankoop;

- u bent een professionele verkoper buiten de EU, uw in de EU gevestigde koper heeft de invoerkosten betaald via Delcampe en u wenst over te gaan tot een (gedeeltelijke of volledige) terugbetaling van deze aankoop.

Als u zich in een van de bovenstaande gevallen bevindt en u wilt overgaan tot een (gedeeltelijke of volledige) terugbetaling van een betaling, dan moet u de verkoop(en) annuleren voordat u tot deze terugbetaling kunt overgaan.

Opgelet: als u een professionele verkoper bent maar uw koper heeft de invoerkosten niet via Delcampe betaald, raadpleeg dan het artikel "Hoe vergoed ik mijn koper?"

Om over te gaan tot de terugbetaling van een betaling die invoerrechten omvatte

  1. Ga naar de pagina "Betalingen: Geschiedenis"
  2. Klik op "Terugbetaling" naast de betrokken verrichting
  3. Een nieuwe pagina wordt geopend
    Dit is de pagina om een verkoop te annuleren
  4. Selecteer de verko(o)p(en) die u wilt annuleren
  5. Selecteer of de terugbetaling al dan niet gepaard gaat met de terugzending van het (de) artikel(en)
  6. Geef een "alleen commentaar" (d.w.z. neutraal) of negatieve (0% of 25%) beoordeling via het vervolgkeuzemenu en voer een beoordelingscommentaar in
  7. Voer de reden van uw annuleringsverzoek in
  8. Het totale bedrag dat zal worden terugbetaald, zal direct worden aangegeven. Klik op "Aanvraag bevestigen".
  9. Er verschijnt een bevestigingsbericht. Uw koper krijgt het aangegeven bedrag teruggestort en uw terugbetaling verschijnt op de pagina "Betalingen: Geschiedenis"

Opgelet: In het geval van een totale terugbetaling van de artikelen krijgt de koper de totale prijs van de gekochte artikelen, de verzendingskosten en de invoerrechten die hij betaald heeft, terug. In het geval van een gedeeltelijke terugbetaling krijgt uw koper echter de prijs van de terugbetaalde artikelen terug, de invoerrechten worden pro rata terugbetaald, de betaalde verzendingskosten en de administratiekosten worden niet terugbetaald.