Het tabblad "Betalingen" geeft een overzicht van de betalingen die zijn ontvangen via de betalingsmethoden die beschikbaar zijn op de site: PayPal en Mangopay (afhankelijk van de geactiveerde methode(n)). Zowel PayPal als Mangopay laten betaling toe via verschillende elektronische middelen: kredietkaart, overschrijving, enz.

Een terugbetaling door Delcampe is alleen mogelijk als de betaling werd uitgevoerd via een van de methoden gekoppeld aan Mangopay en dit binnen 2 maanden na ontvangst van de betaling.
Als de betalingsmethode "PayPal" is, moet je naar hun website gaan om de terugbetaling te activeren.

Op Delcampe heb je de mogelijkheid om het volledige bedrag van de ontvangen betaling terug te betalen of een lager bedrag in het geval van een gedeeltelijke terugbetaling. Houd er rekening mee dat het minimale terugbetalingsbedrag niet minder dan 10 cent kan zijn (alle valuta inbegrepen).

Als je niet voldoende saldo op je account hebt om de gewenste terugbetaling uit te voeren, moet je je account eerst crediteren. Raadpleeg voor meer informatie het artikel "Mijn saldo crediteren".

Je koper vergoeden

  1. Ga naar de pagina "Betalingen : Geschiedenis
  2. Klik op " Terugbetaling", deze link is te vinden in de kolom "Beschrijving" voor de betreffende transactie.
  3. Er wordt een nieuw venster geopend met het door de koper betaalde bedrag
    a) Als je voldoende saldo hebt, biedt het systeem je standaard een volledige terugbetaling van het betaalde bedrag aan.
    b) Als je een gedeeltelijke terugbetaling wilt doen, wijzig je het getoonde bedrag.
  4. Klik op "Terugbetalen".
  5. Er verschijnt een bevestigingsbericht. Je koper krijgt het gevraagde bedrag terugbetaald en je terugbetaling verschijnt als "terugbetaling verzonden" of "gedeeltelijke terugbetaling verzonden".

Als je je koper moet terugbetalen omdat de transactie niet kon worden afgerond, moet je vragen om de verkoop te annuleren om de commissie op de verkoop terug te krijgen. Zie voor meer informatie het artikel "Een verkoop annuleren".