Het is mogelijk om een bankkaart aan je elektronische portefeuille te koppelen onder het tabblad “Betalingen”. Zo kan je onmiddellijk je verkoper betalen of nog rechtstreeks geld toevoegen aan je rekening. Dit bespaart tijd vergeleken met een overschrijving (dat alleen beschikbaar is voor leden die de euro als valuta hebben).

Om veiligheidsredenen moeten we bij het toevoegen van een bankaart een debettransactie uitvoeren (van bijvoorbeeld € 1,00), direct gevolgd door een terugbetalingstransactie. Dit wordt gevolgd door een terugbetalingsoperatie. Afhankelijk van uw bank kan de terugbetaling echter tot 10 werkdagen in beslag nemen. In de meeste gevallen is deze transactie transparant en wordt deze niet weergegeven op uw bankafschriften. Sommige banken geven deze pre-autorisaties soms echter wel weer. Dit kan dus op uw afschriften worden weergegeven.

Dit artikel behandelt de volgende onderwerpen:

Welke bankkaarten kunnen worden toegevoegd?

De soorten bankkaarten die worden aanvaard, zijn Visa- of Mastercard-kredietkaarten, een creditcard en een Maestro-kaart.

Hoe koppel ik een kredietkaart?

  1. Ga naar Beheer: bankkaarten en bankrekeningen
  2. Klik op "Een kredietkaart toevoegen"
  3. Voer de gegevens van uw kredietkaart in: kaartnummer, vervaldatum en cryptogram. Het cryptogram verwijst naar de drie cijfers op de achterkant van een bankkaart.
  4. Klik op "Doorgaan"
  5. Uu wordt mogelijk doorgeleid naar de website van uw bank
  6. Er verschijnt een bevestigingsbericht

Hoe koppel ik een Maestro-kaart?

  1. Ga naar Beheer: bankkaarten en bankrekeningen
  2. Klik op "Een Maestro-kaart toevoegen
  3. Voer de gegevens van uw Maestro-kaart in: kaartnummer en vervaldag
  4. Klik op "Doorgan"
    U wordt mogelijk doorgeleid naar de website van uw bank
    Er verschijnt een bevestigingsbericht